Om Movement Stockholm

Vårt mål är att skapa en sammansvetsad grupp som rör oss tillsammans ofta, njuter av resan och firar varandras framgång. Vi träffas för att undersöka kroppens möjligheter och för att utveckla rörelsekomplexitet och frihet, under avslappnad stämning, genom seriös lek. Alla nivåer är välkomna – allt som behövs för att delta är en kropp och en önskan att lära att manövrera den bättre. Kom som du är.

För att än en gång citera Ido, “det finns inga okoordinerade människor, bara olärda”.

Ido Portals arbete är katalysatorn för Movement Stockholms existens. Vi skiljer oss från den traditionella fitnesskulturen där fysisk estetik premieras före funktion och strävar istället efter att skapa förutsättningar för att öppna dörrarna till glömda aspekter av kroppens rörelsekapacitet och frigöra oanade möjligheter för hälsa, glädje och nya upplevelser.

Vår uppmaning till dig: fortsätt utvecklas!

Vårt tillvägagångssätt kombinerar bland annat styrka, mobilitet, dans, kampsport, gymnastik och akrobatik och en process där vi hämtar dig på den nivå du står just nu. Metoden vi använder är välbeprövad och har mer än hundra gånger om bevisats effektiv för den vuxna människans utveckling. Vi kryper, lyfter, klättrar, hänger, vänder och vrider, befinner oss upp och ner, töjer gränser och öppnar kroppen till mer frihet. Av dig förväntar vi att du tar fullständigt ansvar för din egen kropp, undersöker, funderar och till sist ställer frågor för att möjliggöra bästa möjliga upplevelse för dig.

Mentorship Logo.JPG

Om människorna på Movement Stockholm

Movement Stockholms grundare Marcel Henriksen, som leder klasserna, har följt Ido Portal och hans filosofi sedan år 2013. Han har de senaste åren rest världen runt för att ta del av workshops och movement camps och Ido Portals Mentorship-program. Marcel har hostat Ido Portals workshop Movement X på Karolinska Institutet, Motion och Creative Movement Tools på Danscentrum och fler event är i planeringsstadiet inför 2019.

Marcel har aldrig varit någon gymnast, dansare eller martial artist utan kom över Ido Portals arbete som 30-åring och har utvecklat sin ständigt växande färdighetsrepertoar som vuxen, vilket ger ett medvetet förhållningssätt och förståelse för andras processer och utveckling. Som förberedelse för att uppgiften att hjälpa människor att i större grad bebo och ta kontroll över sina kroppar har Marcel arbetat som rörelselärare för folk av alla de slag i nio år. Han är utbildad till personlig tränare och instruktör via Norges Idrettshøyskole, har en bred idrottsbakgrund och stor vana av att coacha människor både individuellt och i grupp. Marcel är en livslång student och dedikerar största delen av sin tid och sina resurser till vidareutveckling. Hans motto är att inte lära ut något han inte bemästrar själv.

Övriga studenter bildar tillsammans ett av det mest välkomnande och inkluderande gäng du kan tänka dig. Ingens bakgrund är den andras lik, vi är alla här för att lära och vi hjälps åt, använder varandras styrkor och svagheter och trivs med att trivas ihop. Lek är enligt oss en förutsättning för att förbli närvarande, levande, anpassningsbara, intresserade och kreativa och därför är vår gemenskap byggd på lekfullhet och respekt för varandra.

Av dig som student förväntas – förutom frihet under ansvar – öppenhet, nyfikenhet, tillit, närvaro, hårt arbete och att du är dig själv. Vi uppmanar dig att experimentera och att inkludera det du lär dig i din vardag. Lek och rör dig mer på egen hand och tillsammans med dina nära och kära!

Välkommen att gå med i facebook-gruppen Movement Stockholm för att följa vår utveckling och varmt välkommen att delta på våra klasser!